Skytjenester

Hva er en skytjeneste?
Skytjenester er en betegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett. Vi går imot en hverdag hvor det tradisjonelle serverrommet i større grad erstattes med forskjellige skytjenester. For mange bedrifter vil det å gå over til skyløsninger gi en rekke fordeler. Profesjonell administrasjon av sikkerhet i programvare og nettverk, samt kontinuitet i programvareoppdateringer og rask tilgang til moderne og kompleks teknologi, gir økt sikkerhet.
 
Betal for det du faktisk bruker
Som bedrift slipper dere kostnadene på dyrt teknisk utstyr og serverparkene kjennetegnes ved at de er laget for dynamisk skalering. Det betyr at datakraft kan tilpasses kapasitetsbehov, og kunden kan betale for det den faktisk bruker. For oss forbrukere, medfører skytjenester at vi får en enklere og sikrere digital hverdag. I stedet for at alt må lagres og utføres lokalt på en enhet som kan mistes eller ødelegges, kan vi altså skyve alt videre «opp i skyen» – som vi jo alltid har rundt oss.
 
Skytjenester blir levert i tre forskjellige hovedformer
1. IaaS (Infrastructure as a service)
Infrastructure as a Service (IaaS) er en cloud computing-tjeneste som lar organisasjoner leie ressurser som servere, nettverkssikkerhetsfunksjoner og datasentre. I stedet for å investere i å bygge og vedlikeholde din egen IT-infrastruktur, betaler du ganske enkelt for ressursene du trenger og fokuserer på programvareapplikasjonen din.
 
2. PaaS (Platform as a Service)
PaaS, eller Platform-as-a-Service, er en skybasert databehandlingsmodell som gir kundene en komplett skyplattform – maskinvare, programvare og infrastruktur – for å utvikle, kjøre og administrere applikasjoner uten kostnadene, kompleksiteten og administrasjonen som ofte kommer med å bygge og vedlikeholde en slik plattform på stedet.
 
3. SaaS (Software as a service)
Den tredje hovedgruppen kalles Software as a service. Dette er da programvare , ferdig til bruk i skyen. Et eksempel på dette kan være økonomiprogrammer, og CRM-systemer som er ferdige til å tas i bruk i skyen.
Uansett hvilken tjeneste som passer måten din bedrift jobber, så har vi kompetansen og innsikten til å hjelpe frem i sky-jungelen. Vi setter alt opp for deg, passer på det, og lærer deg opp til hvordan du som sluttbruker skal benytte deg av tjenesten.
 
Vi kan hjelpe deg med Microsoft 365
Microsoft 365 benyttes av mange bedrifter i dag. Vi har brukt Microsoft 365 i mange år, og kjenner produktet veldig godt. Vi har fokus på de mange mulighetene Microsoft 365 byr på slik at bedriften din kan utnytte produktet på best mulig måte. Microsoft 365 byr på gevinster som bedre samhandling, høyere trygget og større fleksibilitet, ingen servere og ingen nedetid. Du kan også jobbe på flere enheter samtidig. Microsoft 365 tilbyr mange forskjellige lisenser som er tilpasset bedriftens behov. La oss hjelpe deg å finne rett lisens for deg og dine ansatte.

 

Bestill gratis vurdering av it miljøet

Møte invitasjon sendes på e-post dersom tidspunktet passer ellers vil vi foreslå annet tidspunkt.
Ikke inkluder sensitive opplysninger.